Η σημασία του website για την ανάπτυξη του ξενοδοχείου σας

Η πανδημία του Covid-19 αλλά και η μετάβαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό σε όλους τους τομείς της ζωής μας έχουν αλλάξει τον τρόπο που οι πελάτες προβαίνουν σε ταξίδια και κρατήσεις. Tο 90% των ταξιδιωτών σήμερα χρησιμοποιεί το διαδίκτυο προς αναζήτηση καταλύματος ή προορισμού καθώς και για ανάγνωση κριτικών αλλά και για σύγκριση τιμών προτού προβεί σε κάποια κράτηση.

Επομένως, οι ξενοδόχοι που αντιλαμβάνονται αυτές τις αλλαγές προβαίνουν σε ενίσχυση της διαδικτυακής παρουσίας των καταλυμάτων τους, ούτως ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στην αγορά. Σκοπός κάθε ξενοδόχου είναι να πουλήσει περισσότερα δωμάτια και να αυξήσει το κέρδος του. Το πρώτο βήμα για να γίνει αυτό είναι η δημιουργία ιστοσελίδας ώστε να ενισχύσει τη διαδικτυακή προβολή του καταλύματός  τους. Ωστόσο, το website αυτό θα πρέπει να ανταποκρίνεται στο concept και τις ανάγκες του εκάστοτε ξενοδοχείου σύμφωνα με τις εξελίξεις της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Ποιά είναι όμως τα χαρακτηριστικά ενός πετυχημένου website;

  1. Η γρήγορη φόρτωση της σελίδας
  2. Η εφαρμογή Search Engine Optimization (SEO). Εννοούμε δηλαδή ότι με τη σωστή χρήση λέξεων κλειδιών στο website σας, το κατάλυμά σας θα εμφανίζεται ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης στη Google
  3. Δώστε σημασία στην αισθητική. Το website σας θα πρέπει να είναι ελκυστικό με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης οι οποίες όμως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ωθούν τους μελλοντικούς επισκέπτες να προβούν σε κράτηση.
  4. Να είναι εύκολο στην πλοήγηση και τη χρήση
  5. Να είναι συμβατό με smart συσκευές όπως κινητά και tablets εκτός από τον υπολογιστή
  6. Να περιλαμβάνει μηχανή κράτησης όπως η eΖee booking engine ώστε να επιτρέπει στους επισκέπτες να προβούν σε σας απευθείας μέσω της ιστοσελίδας δημιουργώντας άμεσα έσοδα στο κατάλυμά σας χωρίς τη μεσολάβηση  OTAS.
  7. Να υπάρχει σύνδεση με social media και πλατφόρμες με κριτικές πελατών που μοιράζονται την εμπειρία τους ώστε να ενισχύεται η θετική εντύπωση για το κατάλυμά σας.

2 Responses

  1. Pingback: Gen Z